• time : 11:53
  • Date : Wed Dec 04, 2024
  • item visited : 180
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل:
رفع چالش های بخش كشاورزی با طرح‌های كلان و جریان‌ساز
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل؛ رویکرد این مرکز را ارائه طرح‌های الگویی مؤثر و کارآمد برای برطرف کردن مشکلات کشاورزان و بهره‌برداران عنوان کرد و گفت: در این راستا ۲۲ طرح کلان و جریان‌ساز در سازمان تات در حال اجراست.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل کمال شهبازی با اشاره به اینکه انتقال نتایج تحقیقات به عرصه‌های بهره‌بر نیاز جامعه را به میزان زیادی برطرف می‌کند، افزود: برای رسیدن به توسعه پایدار و امنیت غذایی نیازمند انتقال یافته‌های تحقیقاتی و دانش فنی به کشاورزان هستیم و توجه بیش از گذشته به انتقال دانش روز به بهره‌برداران از سوی محققان و مروجان بخش کشاورزی ضروری است.

 وی انتقال نتایج یافته‌های، توجه جدی به مشکلات بخش کشاورزی، فراهم کردن زمینه حضور پژوهشگران در عرصه‌های تولیدی و توجه جدی به نیازهای پژوهشی استان را از دیگر رویکردهای مرکز عنوان کرد.

 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل به آموزش بهره‌برداران اشاره و ابراز کرد: در این حوزه برای انتقال دانش فنی و بازآموزی نیازمند ارتباط تنگاتنگ بین بخش اجرا و تحقیقات هستیم و اگر بتوانیم تسلط کافی بر روی این حوزه داشته باشیم اثربخشی بالایی خواهد داشت.

 کمال شهبازی با بیان اینکه تحقیقات انجام شده باید در جهت برطرف کردن مشکلات بخش کشاورزی باشد گفت: همه رویکردها در جهت ارائه طرح‌های الگویی مؤثر و کارآمد برای برطرف کردن مشکلات کشاورزان و بهره‌برداران بوده که در این راستا طرح‌های کلان و جریان‌ساز مورد تأکید سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.

 وی یکی از جریان‌های تحول‌ساز در زمینه به‌نژادی را تولید بذور هیبرید دانست و اظهار داشت: بذرهای هیبریدی نسبت به بذرهای معمولی مقاومت بیشتری به آفات و بیماری‌ها دارند که باعث می‌شود کشاورز، سم، کود و میزان آب کمتری استفاده کند و در نتیجه کارایی بیشتری برای کشاورز به همراه داشته باشد.

 وی برنامه‌ها و سیاست‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را اجرای طرح‌های جریان‌ساز، تحول‌ساز و خروجی محور بیان و ضمن تشریح ویژگی‌های چنین طرح‌هایی به طرح‌های کلان کاهش ضایعات در تولید محصولات کشاورزی، کاهش تلفات ریزش کمباین در زمان برداشت، تعیین میزان آب مصرفی و انرژی در تولید محصولات کشاورزی و پژوهش‌های گلخانه‌ای به‌عنوان طرح‌های جریان‌ساز و تحول‌گرا اشاره کرد.

 کمال شهبازی تمرکز به فعالیت‌های فناورانه، انجام فعالیت‌های شاخص و اثربخش و تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید و تصریح کرد: امیدواریم ضمن افزایش رویکرد محققان به اجرای طرح‌های جریان‌ساز شاهد افزایش اثرگذاری تحقیقات در همه حوزه‌ها باشیم.

 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود دستاوردهای پژوهشی فناوران را یکی از موفقیت‌های بزرگ انقلاب اسلامی دانست و افزود: ایران رتبه ۱۷ تولید علم در جهان را داراست و درعین‌حال کشورمان در حوزه‌هایی مانند نانوتکنولوژی و فناوری بایو رتبه‌های کمتر از ۱۰ را کسب کرده است.

 وی با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیر فعالیت‌های تحقیقاتی در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور هستیم، بیان کرد: این فعالیت‌ها در صورتی سبب توسعه و رفع چالش‌ها و نیازهای جامعه می‌شود، که نتایج آن تبدیل به ثروت شود و رویکرد اصلی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تحقیقات خروجی محور است.

 کمال شهبازی با تأکید بر اینکه آثار تحقیقات پژوهشگران را باید در زندگی مردم دید، تصریح کرد: برای حل دغدغه‌های موجود در حوزه پژوهش باید پیوند میان تولیدکنندگان علم و مراکز علمی، بهره‌برداران و متقاضیان برقرار شود.

 وی افزود: هفته پژوهش و فناوری فرصت مغتنمی جهت تمرکز بر ابعاد مختلف امر پژوهش و فناوری در کشور تا کلیه دست‌اندرکاران و فعالان این حوزه ضمن اطلاع از روند و وضعیت موجود پژوهش و فناوری در کشور برای آینده برنامه‌ریزی و اقدامات بهتر و مهمتری را در دستور کار خود قرار دهند.

 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل خاطرنشان کرد: مهم‌ترین اهدافی را که در قالب هفته پژوهش و فناوری محقق می‌شود؛ شناسایی و معرفی توانمندی‌های پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و فناوری، معرفی و شناسایی پژوهشگران و فناوران برتر، ایجاد زمینه برای تجاری‌سازی یافته‌های پژوهش و فناوری تحت عنوان فن‌بازار، فراهم کردن فضای همکاری بین پژوهشگران و فناوری، برقراری ارتباط مراکز صنعتی و تولیدی با مراکز تحقیقاتی و ارتباط صنعت و پژوهش و فناوری و نهادینه‌کردن پژوهش و فناوری در سطح جامعه است.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0