• time : 12:10
  • Date : Wed Jan 01, 2025
  • item visited : 127
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی کهگیلویه و بویراحمد:
عملكرد اقتصادی 7 میلیارد ریالی از برداشت گیاه زعفران در استان
محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، از کشت گسترده گیاه زعفران در منطقه مختار یاسوج و سایر نقاط استان به منظور اصلاح الگوی کشت و افزایش درآمد جوامع محلی خبرداد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع‌طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، یوسف عسکری ضمن بررسی کشت گیاهان دارویی در نقاط مختلف استان، وضعیت گیاه دارویی صنعتی زعفران در استان را تشریح کرد.
وی افزود: زعفران (Crocus sativus L.) از خانواده Iridaceae، دانشمندان منشأ این گیاه را از آسیای میانه می دانند و مستندات تاریخی و شواهد نشان می دهد که رویشگاه اولیه زعفران در ایران زمین بوده و از دامنه های زاگرس به ویژه نواحی الوند همدان منشأ گرفته است.
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کشت زعفران در خراسان (کاشمر، تربت حیریه، قائم، گناباد، فردوس، طبس و غیره) و در سال های اخیر در بعضی از نقاط دیگر ایران مثل کرج، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و غیره کاشته شده است.
عسکری افزود: برداشت زعفران شامل چیدن گلها و جدا کردن کلاله (مادگی) است، زمان برداشت محصول زعفران از اوخر مهر تا اوایل آذرماه بسته به موقع اقلیمی نقاط زعفران خیز متغیر است.

وی خاطر نشان کرد: عملکرد زعفران در اولین سال گل دهی ناچیز بوده و به تدریج در سالهای بعد افزایش مییابد. بیشترین عملکرد در ایران در سالهای چهار و پنج به دست می آید، درطی یک دوره هشت ساله حداقل میانگین عملکرد سالیانه مزارع در طول دوره گل دهی 8/3 و حداکثر 15 کیلوگرم در هکتار گزارش شده است. که در منطقه مختار یاسوج عملکردی بین 8 تا 15 کیلوگرم در هکتار داشته است.

عسکری افزود: زعفران دارای مصارف خوراکی، دارویی و صنعتی است. زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پیشگیری کننده از بیماری¬های قلبی و سرطان و تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است. از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماری پوستی، بیماری چشم، عفونت ادراری، یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شکم، درمان معده درد، درمان کم خونی استفاده می شود.
ایشان در پایان ضمن بررسی بازار این محصول و اقتصاد جوامع محلی، میانگین درآمد خالص حاصل از برداشت گل این گیاه در سطح یک هکتار مزرعه مرغوب زعفران را حدود 7 میلیارد ریال برآورد کردند.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0