به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، گلمحمدی با اشاره به چالشهای مهمی همچون کمآبی، خشکسالی، تغییرات اقلیمی، و شوری خاک و آب، گفت: برای مقابله با این چالشها و تأمین امنیت غذایی کشور، باید به سمت اجرای برنامههای دانشبنیان حرکت کنیم.
وی بر اهمیت دو سند بالادستی، سند دانشبنیان امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه، در تسریع اجرای سیاستهای سازمان تات تأکید کرد وگفت: در برنامه هفتم توسعه تاکید شده است که بر اساس چشم انداز سند دانش بنیان امنیت غذایی طی ۱۰ سال آینده به ۱۶۰ میلیون تن غذا نیاز است .
وی از محققان و مؤسسات خواست برای شناسایی و پیشبینی چالشهای دهه آینده، ارقام مقاوم و سازگار با شرایط تنشزا معرفی کنند.
رئیس سازمان تات همچنین بر ضرورت افزایش ضریب نفوذ دانش و ارقام اصلاحشده در عرصه کشاورزی و جلب مشارکت بخش خصوصی در اصلاح نباتات تأکید کرد و گفت: ۹۸ درصد بذر کشور توسط سازمان تات، بهویژه مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، تأمین میشود.
گلمحمدی از برنامههای حمایتی سازمان برای محققان و شرکتهای دانشبنیان خبر داد و حمایت از برگزاری استارتاپهای نوآورانه را یکی از راهبردهای مؤسسه تحقیقات دانست.
وی افزود: سازمان تات با بهرهگیری از ظرفیتهایی نظیر پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد، تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاهها، سیاستهای مسئلهمحور و برنامهمحور خود را اتخاذ میکند.
وی از تدوین و ابلاغ آییننامههای جدید تشویقی و اصلاح آییننامه ترفیع اعضای هیئتعلمی خبر داد و اعلام کرد: برای تقدیر از محققان و مؤسسات برتر، تشویقنامهها و مشوقهای ویژهای در نظر گرفته شده است.
گلمحمدی در پایان، تحقق شعار سند دانشبنیان امنیت غذایی، شامل «فراهمی غذا»، «دسترسی به غذا»، «مصرف و سلامت غذا» و«تابآوری (ثبات و پایداری)» را از اهداف اصلی سازمان تات برشمرد و بر استفاده بهینه از منابع آب و خاک و جلوگیری از هدررفت منابع طبیعی با همکاری تمامی مؤسسات تأکید کرد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید