• ساعت : ۱۲:۰۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ 
  • تعداد بازدید : 215
معاون وزیر و رئیس سازمان تات:
معرفی ارقام مقاوم در برابر تنش‌ها؛ اولویت محققان سازمان تات
گل‌محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، در گردهمایی سالیانه برنامه‌ریزی بخش تحقیقات سبزی و صیفی و حبوبات آبی بر اهمیت تولید بذور سبزی و صیفی تأکید کرد و خواستار خودکفایی کشور در این حوزه شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، گل‌محمدی با اشاره به چالش‌های مهمی همچون کم‌آبی، خشکسالی، تغییرات اقلیمی، و شوری خاک و آب، گفت: برای مقابله با این چالش‌ها و تأمین امنیت غذایی کشور، باید به سمت اجرای برنامه‌های دانش‌بنیان حرکت کنیم.

وی بر اهمیت دو سند بالادستی، سند دانش‌بنیان امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه، در تسریع اجرای سیاست‌های سازمان تات تأکید کرد وگفت: در برنامه هفتم توسعه تاکید شده است که بر اساس چشم انداز سند دانش بنیان امنیت غذایی طی ۱۰ سال آینده به ۱۶۰ میلیون تن غذا نیاز است .

وی از محققان و مؤسسات خواست برای شناسایی و پیش‌بینی چالش‌های دهه آینده، ارقام مقاوم و سازگار با شرایط تنش‌زا معرفی کنند.

رئیس سازمان تات همچنین بر ضرورت افزایش ضریب نفوذ دانش و ارقام اصلاح‌شده در عرصه کشاورزی و جلب مشارکت بخش خصوصی در اصلاح نباتات تأکید کرد و گفت: ۹۸ درصد بذر کشور توسط سازمان تات، به‌ویژه مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، تأمین می‌شود.

گل‌محمدی از برنامه‌های حمایتی سازمان برای محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و حمایت از برگزاری استارتاپ‌های نوآورانه را یکی از راهبردهای مؤسسه تحقیقات دانست.

وی افزود: سازمان تات با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی نظیر پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه‌ها، سیاست‌های مسئله‌محور و برنامه‌محور خود را اتخاذ می‌کند.

وی از تدوین و ابلاغ آیین‌نامه‌های جدید تشویقی و اصلاح آیین‌نامه ترفیع اعضای هیئت‌علمی خبر داد و اعلام کرد: برای تقدیر از محققان و مؤسسات برتر، تشویق‌نامه‌ها و مشوق‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

گل‌محمدی در پایان، تحقق شعار سند دانش‌بنیان امنیت غذایی، شامل «فراهمی غذا»، «دسترسی به غذا»، «مصرف و سلامت غذا» و«تاب‌آوری (ثبات و پایداری)»  را از اهداف اصلی سازمان تات برشمرد و بر استفاده بهینه از منابع آب و خاک و جلوگیری از هدررفت منابع طبیعی با همکاری تمامی مؤسسات تأکید کرد.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

a2e916ca-2314-4fdf-8ff2-cf0f15470a2a_20241204_105859.jpg

bad6edc4-fa76-4abd-a2a3-05a7c081816a_20241204_105925.jpg

c5e1b355-d771-4845-bfcc-3315f0369347_20241204_105926.jpg

spii0195.jpg     

6.1.15.0
V6.1.15.0