به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، اکبر فتحی در همایش هفته ملی پژوهش و فناوری که در محل سازمان تات برگزار شد، افزود: در شرایط فعلی ارتقای عملکرد بخش کشاورزی فقط از مسیر علم و دانش امکان پذیر است.
وی اظهار داشت: بخش کشاورزی در حالی امنیت غذایی جمعیت ۹۰ میلیون نفری کشور را تامین میکند که در گذشته توان تامین غذایی ۳۰ میلیون نفر را هم نداشت.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، جهش تولید در دیمزارها را نتیجه مطالعات گسترده در این بخش دانست و گفت: بخش کشاورزی و بهرهبرداران نیازمند کمک محققان و پژوهشگران این عرصه هستند.
وی با بیان این که ضریب نفوذ در بخش کشاورزی روند کندی دارد که به سن و سطح سواد بهرهبرداران باز میگردد، تصریح کرد: امسال شاخص ضریب نفوذ دانش به عملکرد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اضافه شده تا برای رفع چالشها اقدامات لازم انجام شود.
فتحی ادامه داد: تغییرات اقلیمی و شرایط ناترازی انرژی نیاز به تحقیق و پژوهشهای جدید دارد و ممکن است پژوهشهای گذشته پاسخگوی نیاز بخش نباشد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: انتظار میرود طرحهای پژوهشی در راستای مشکلات و چالشهای امروز انجام شود در غیر این صورت در آرشیو باقی میماند و به عرصه نمیرسد.
وی بر این باور است که تحقیقات و پژوهشهای جدید به طور قطع بهرهوری بخش کشاورزی را افزایش میدهد که باید مورد توجه قرار بگیرد.
فتحی، اعتبارات بخش پژوهش را کافی ندانست و افزود: لازم است از بخش خصوصی در این راستا کمک گرفته شود، زیرا تعداد زیادی تشکل و نهادههای غیردولتی وجود دارد که حاضرند برای افزایش بهرهوری تولیدات خود هزینه کنند.
بنابر این گزارش، در مراسم هفته ملی پژوهش و فناوری ۳۳ پژوهشگر برتر مورد تجلیل قرار گرفتند.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید