به گزارش روابط عمومی سازمان تات، اباذر رجبی، با اشاره به ثبت 45 رقم چغندرقند داخلی در فهرست ملی ارقام گیاهی، اظهار داشت: در طی دهه اخیر بهطور میانگین، هر سال دو رقم جدید داخلی چغندرقند معرفی شده است. ویژگی ارقام اصلاحشده برای کشت بهاره، مقاومت در برابر بیماریهایی مانند ریزومانیا، ریزوکتونیا و نماتد است و برای کشت پاییزه، تمرکز بر مقاومت به ساقه روی بوده است.
ارقام جدید معرفیشده در نمایشگاه رجبی در ادامه افزود: در این نمایشگاه، پنج رقم جدید ارائه کردهایم که چهار رقم آنها چغندر قند و یک رقم، چغندر علوفهای منوژرم است. این رقم چغندر علوفهای که برای کشت بهاره مناسب است، به دلیل تحمل به ساقهروی، امکان کشت زودهنگام در بهار را فراهم میکند و میتواند بخشی از نیاز کشور به علوفه را تأمین کند.
معرفی دو رقم جدید برای کشت پاییزه
معاون پژوهش و فناوری موسسه همچنین از معرفی دو رقم جدید چغندر قند در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: این دو رقم، که تا یک ماه دیگر در کمیته ملی معرفی رقم بررسی خواهند شد، برای کشت پاییزه در جنوب غرب کشور، بهویژه استان خوزستان، مناسب هستند.
توسعه کشت پاییزه، راهکاری برای مدیریت منابع آب
رجبی به رویکرد موسسه و وزارت جهاد کشاورزی در حرکت به سمت کشت پاییزه اشاره کرد و افزود:با توجه به کمبود آب، برنامهریزی شده است که تا پایان برنامه هفتم توسعه، سطح زیر کشت چغندر قند پاییزه به حداقل 50 هزار هکتار افزایش یابد. در حال حاضر، این میزان حدود 30 هزار هکتار است. معرفی این دو رقم جدید میتواند بخشی از نیاز کشور به چغندر قند پاییزه را در جنوب غرب کشور تأمین کند.
وی تأکید کرد که توسعه کشت پاییزه علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب، گامی مؤثر در افزایش بهرهوری و تامین امنیت غذایی کشور است.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید