• ساعت : ۱۱:۰۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۱۶ 
  • تعداد بازدید : 297
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی چهارمحال و بختیاری:
معرفی پنج رقم زودرس سیب از سوی موسسه تحقیقات علوم باغبانی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: موسسه تحقیقات علوم باغبانی پنج رقم زودرس و فوق زودرس سیب را معرفی کرده است.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات کشاورزی چهارمحال و بختیاری و به نقل از خبرگزاری ایرنا؛ عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیشتر ارقام سیب درختی باغ‌های این استان از نوع دیررس هستند، گفت: لازمه افزایش سوددهی باغ‌های سیب این استان، جایگزینی ارقام دیررس با ارقام زودرس است.

بابک مدنی روز در گفت وگو با ایرنا افزود: چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های تولید کننده محصول سیب درختی است که با وجود هزینه‌های انجام شده برای کشت و به بار نشستن درختان سیب اما به دلیل برخی مشکلات از جمله دیررسی، آب‌بَر بودن و سال‌آوری صرفه اقتصادی ناچیزی از این محصول عاید باغداران استان می‌شود.

وی اظهار داشت: همزمانی برداشت محصول سیب درختی با استان‌های دیگر موجب کاهش قیمت محصول نسبت به قیمت واقعی آن می‌شود، در حالی که باغداران برای تولید این محصول که از جمله محصولات آب‌بر است، زحمت زیادی کشیده‌ و هزینه زیادی کرده‌اند.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: ارقام دیررس سیب درختی در چهارمحال و بختیاری موجب شده تا صرفه اقتصادی این محصول نسبت به هزینه‌های انجام شده بسیار پایین و به تعبیری ناچیز باشد.

معرفی پنج رقم زودرس سیب از سوی موسسه تحقیقات علوم باغبانی

به گفته مدنی، موسسه تحقیقات علوم باغبانی پنج رقم زودرس و فوق زودرس سیب را معرفی کرده است.

مدنی ادامه داد: با ایجاد باغ الگویی با این ارقام می‌توان سازگاری ارقام جدید و با کیفیت سیب، میزان عملکرد و زمان برداشت را در مناطق مستعد کشت این میوه بررسی کرد.

وی فروش محصول با قیمت بالاتر در بازار، کیفیت بالا و بازارپسندی و نیاز آبی کم را از مزایای کشت ارقام زودرس سیب و اقتصادی کردن این محصول عنوان کرد.

مدنی سال آوری و یا تناوب باردهی را از دیگر مشکلات درختان سیب عنوان کرد و گفت: این مساله در اثر تغییرات هورمونی درخت رخ می‌دهد که به برای کنترل این سال‌آوری و به حداقل رساندن آن انجام یک سری تحقیقات و کارهای به باغی از جمله مدیریت در تغذیه، تُنُک کردن درخت، مدیریت هرس، گرده افشانی ضروری است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: برای ایجاد تحول مثبت، اقتصادی شدن تولید سیب، مصرف آب کمتر و اقتصادی شدن تولید هماهنگی‌هایی از سوی این مرکز با جهادکشاورزی برای انجام کارهای تحقیقاتی انجام داده شده است.

وی همچنین برضرورت مدیریت آفت‌ها و بیماری‌ها که نیاز به کنترل دارد نیز تاکید کرد.

 724.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0