به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، وبینار آموزشی «تاثیر سایبان بر میزان کاهش خسارت پرندگان در تاکستانها» با تدریس ابوالقاسم خالقی زاده عضو هیات علمی بخش تحقیقات جانورشناسی کشاورزی در سطح ملی برگزار شد.
خالقی زاده در این وبینار عنوان کرد: خسارت پرندگان به میوه انگور، یکی از مسائل مهم در خسارت آفات انگور است.به طوریکه میزان خسارت ممکن است به 30 درصد محصول نیز برسد.
وی ادامه داد: عوامل گوناگونی مانند نوع رقم، ارتفاع بوته، رنگ حبه انگور، پوشش خوشهها نوع گونه خسارتزا و جمعیت و الگوهای مهاجرت آنها میتوانند بر میزان این خسارت تاثیرگذار باشند. در جهان و ایران، روشهای گوناگونی برای کاهش خسارت پرندگان به کار میرود. با توجه به ممنوعیت قانونی کشتن پرندگان و استفاده از سموم، روشهای کنترل خسارت پرندگان بیشتر محدود به روشهای فیزیکی و مکانیکی میشوند. همچنین بسته به نوع کشت، روش کنترل نیز ممکن است تغییر کند.
عضو هیات علمی موسسه گفت: در روش کشت داربستی، برای کاهش خسارت استفاده از پاکتهایی کاغذی، پارچهای و توری کیسهای مناسب هستند. چنانچه تک درختهایی در باغ داشته باشیم، استفاده از توری کیسهای تکدرختی بهترین روش است. همچنین چنانچه کشت ردیفی باشد، توریهای نواری و ردیفی، بهترین کارایی را دارند. در روش ایستاده (کوردونی) و سطح بزرگ باغ انگور، چنانچه خسارت پرندگان به 10 درصد برسد، انداختن توری پوششی آویزان روی ردیفها، ارزان و با صرفۀ اقتصادی خواهد بود. در نهایت چنانچه خسارت پرندگان بیش از 10 درصد محصول باشد، روش توری گسترده و سایبان در درازمدت به سود باغداران خواهد بود.
جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور کلیک نمایید