• ساعت : ۱۰:۰۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۱۶ 
  • تعداد بازدید : 368
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور ؛
وجود بانك اطلاعاتی قارچ‌های میكوریز در هرباریوم وزارت جهاد كشاورزی «ایران»
عضو هیات ‌علمی موسسه تحقیقات گیاه‌ پزشکی کشور ضمن پرداختن به نحوه مدیریت و نگهداری قارچ‌های میکوریز در هرباریوم ایران، این گروه از قارچ‌ها را باعث بقای بیشتر گیاهان در شرایط نامساعد و افزایش عملکرد آنها دانست

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات گیاه‌ پزشکی کشور، دوره آموزش ضمن خدمت «مدیریت و نگهداری قارچ‌های میکوریز» با تدریس سیما زنگنه عضو هیات ‌علمی بخش رستنیها  در سطح ملی برگزار شد.

هرباريوم وزارت جهاد كشاورزي «ايران» در سال 1324 در موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور  با شناسه "IRAN" در بانک اطلاعاتی هرباریوم‌های جهان ثبت شد و شهرت جهاني دارد. همچنین اين مجموعه ارزشمند در بهمن ماه سال 1387 به عنوان بيست و ششمين اثر ملي در فهرست آثار ملي طبيعي كشور به ثبت رسيد. اين هرباريوم در حال حاضر در طبقه سوم ساختمان «مجموعه تنوع زيستي و ذخاير ژنتيكي گياه‌پزشكي ايران» (ساختمان موزه سابق) و در بخش تحقيقات رستني‌ها قرار دارد. هرباريوم «ايران» با دارا بودن حدود 80000 نمونه از گیاهان و 20000 نمونه از قارچ‌ها و گلسنگ‌های ایران، مجموعه‌اي منحصر به فرد از قارچ‌ها، شبه قارچ‌ها، گلسنگ‌ها، گياهان گل‌دار، علف‌هاي هرز، بازدانگان، سرخس‌ها، خزه‌ها و جلبك‌ها به‌ ويژه گونه‌هاي مرتبط با گياه‌پزشكي در کشور محسوب می‌شود.

زنگنه  در این وبینار ضمن پرداختن به نحوه مدیریت و نگهداری قارچ‌های میکوریز در هرباریوم ایران گفت: میکوریزا همزیستی دوطرفه‌ بین قارچ‌های موجود در خاک و ریشه گیاهان است. قارچ‌های آربوسکولار میکوریز از مهمترین قارچ‌های همزیست می‌باشند، که قادرند به ایجاد رابطه همزیستی با 90-80 درصد از گونه‌های گیاهی، از جمله اغلب گیاهان زراعی هستند. بدین ترتیب باعث بقای بیشتر این گیاهان در شرایط نامساعد و افزایش عملکرد آنها می‌شوند.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه‌ پزشکی کشور ادامه داد: برای شناسایی این قارچ‌ها باید پس از  نمونه‌برداری از خاک و ریشه ریزوسفر گیاهان، هاگ قارچ‌ها جداسازی شود. برای بررسی درصد همزیستی، ریشه گیاهان رنگ‌آمیزی و بررسی می‌شوند. به دلیل اجباری بودن رابطه همزیستی قارچ‌های آربوسکولار میکوریز، تکثیر و خالص‌سازی آنها تنها با کشت گلدانی و استفاده از گیاه تله امکان پذیر است.

وی درخصوص نحوه نگهداری و ثبت این قارچ‌ها در هرباریوم ایران افزود: از ها‌گ‌های جداسازی شده از خاک برای تعیین جمعیت قارچ و تهیه اسلاید میکروسکوپی استفاده می‌شود. سپس اسلایدهای میکروسکوپی دائمی تهیه شده، همراه با اطلاعات مربوط به هر نمونه در هرباریوم قارچ‌های ایران نگهداری می‌شوند.

وی در انتها به هرباریومهای معروف و مرجع جهان و مطالعات شاخصی که در زمینه قارچ‌های میکوریزی در ایران صورت گرفته پرداخت و  چشم‌انداز مطالعات میکوریزی را بیان کرد.

 

جهت دریافت اخبار در کانال ایتای موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور کلیک نمایید

 

 

123.jpg

 

 

4444.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0