• ساعت : ۱۲:۵۷
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۷/۲۸ 
  • تعداد بازدید : 137
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی:
زنان روستایی و عشایری مولدترین فعالان كشاورزی هستند
فاطمه محمدبیگی، رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی، در نخستین همایش بین‌المللی و هشتمین آئین ملی گرامیداشت روز جهانی زنان روستایی و عشایری، بر اهمیت بهره‌وری تولید با حمایت از زنان روستایی و عشایری تأکید کرد و آنها را مولدترین فعالان این بخش دانست.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی؛ فاطمه محمدبیگی، اظهارداشت: بیش از ۱۰ میلیون زن روستایی و ۵۰۰ هزار زن عشایری در کشور زندگی می‌کنند که بخش قابل توجهی از تولیدات روستایی به دست آنان صورت می‌گیرد. همچنین روستاها بخش مولد کشور محسوب می‌شوند و زنان در این عرصه، نقش کلیدی ایفا می‌کنند.

 وی افزود: این جمعیت از طریق تولیدات خانگی به افزایش بهره‌وری و خودکفایی کشور کمک شایانی کرده‌اند، بنابراین حمایت واقعی از زنان روستایی باید یکی از اولویت‌های اجرایی در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور باشد.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی،با اشاره به اهمیت بیمه زنان روستایی و عشایری دارای سه فرزند و بیشتر گفت: یکی از اقدامات ارزشمند، گسترش پوشش بیمه این گروه از زنان است که در قانون جوانی جمعیت بر آن تأکید شده و باید در مقیاس وسیع‌تری عملی شود. همچنین  به میانگین سنی کشاورزان اشاره و گفت: میانگین سنی جامعه کشاورزی به ۵۰ سال رسیده که این مسئله زنگ خطری برای آینده امنیت غذایی کشور است و در صورت عدم حمایت از زنان روستایی و عشایری، با کاهش تعداد کشاورزان، ممکن است امنیت غذایی کشور به خطر بیافتد.

محمدبیگی با تاکید بر اهمیت ارزش افزوده در فعالیت‌های اقتصادی زنان روستایی و عشایری گفت: ایجاد بازارچه‌های محلی و توسعه بازاریابی می‌تواند به تکمیل زنجیره ارزش فعالیت‌های اقتصادی این زنان کمک کند و همچنین با تشویق به مصرف غذای سالم، به کاهش بیماری‌های جامعه نیز یاری رساند.

وی همچنین به ضرورت تشکیل تعاونی‌های زنان اشاره کردو گفت: «یکی از برنامه‌های عملیاتی وزارت جهاد کشاورزی، افزایش تشکیل تعاونی‌های زنان است که با ایجاد چنین تعاونی‌هایی، زمینه برای استفاده بهینه از ظرفیت زنان روستایی و عشایری فراهم می‌شود.»

گفتنی است؛ فاطمه محمدبیگی در ادامه به پتانسیل زنان در بخش گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: بهره‌برداری از ظرفیت زنان روستایی و عشایری در این بخش می‌تواند به درآمدزایی ارزی کشور کمک کند و ایران با دارا بودن ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهانی، بستری مناسب برای کشت هزاران نوع گیاه دارویی دارد که این تنوع اقلیمی به رشد زنجیره ارزش اقتصادی منجر می‌شود.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.15.0
    V6.1.15.0