به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از موسسه تحقیقات دیم کشور؛ روستایی گفت: از ویژگیهای بارز این ارقام میتوان به عملکرد بالای علوفهیتر و خشک، عملکرد دانه و وزن صد دانه بالا، تنوع ژنتیکی زیاد و متحمل به بیماریها اشاره کرد.
وی اظهار داشت: با معرفی این ۲ رقم جدید، تعداد ارقام علوفه این مؤسسه برای اقلیمهای مختلف در کشور به ۹ رقم افزایش یافت و پیشبینی میشود با تکثیر و تولید این ارقام میزان تولید گیاهان علوفهای در دیمزارها افزایش یابد.
به گفته رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، میانگین عملکرد علوفه خشک رقم خلر سیمکی ۶/۴۸۳۷ تن و عملکرد دانه ۱/۷۱۹ تن در هکتار است.
وی گفت: این رقم در مقایسه با ارقام شاهد به ترتیب ۱/۱ و ۶/۷ درصد برتری داشته است.
وی افزود: رقم خلر سیمکی از نظر ارزش علوفه خشک ۲۰۵۰۰۰۰ ریال و از نظر عملکرد دانه19 میلیارد و دویست هزار ریال در هر هکتار سود بیشتری نصیب بهرهبرداران خواهد کرد.
روستایی در ادامه گفت: میانگین عملکرد علوفه خشک رقم سپیده در حدود ۳/۰۶۵ تن و عملکرد دانه ۱/۰۸۵ تن در هکتار و نسبت به شاهد به ترتیب ۱/۳، ۱ و ۲۱/۹ درصد برتری عملکرد دارد.
وی تاکیدکرد: این رقم از نظر ارزش علوفه خشک به ۹۳۵۳۰۷۹ ریال و از نظر عملکرد دانه ۳۵ میلیون ۱۷۵ هزار و ۱۰۹ ریال در هر هکتار سود بیشتری از شاهد نصیب بهرهبرداران خواهد کرد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید