به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ غلامرضا صالحی جوزانی معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در گفتگو با خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه در تمام دنیا و کشور ما، پژوهش تنها و بدون خروجی بدون معنا است، گفت: باید به این سمت حرکت کنیم که پژوهش را برای توسعه و رفع مسائل و چالشهای هر موضوعی استفاده کنیم و کاربردیتر باشد.
غلامرضا صالحی جوزانی؛ گفت: سازمان تات هم این رویکرد را عملا در موسسات تحقیقات خودش به گونهای پیاده سازی میکند و دنبال فناوریهایی هستیم که بتواند مشکلات این بخش را حل کنند. برای همین موضوع اخیرا ما به ارقام زراعی و باغی خوبی دست پیدا کردیم که در این خصوص ۷۷ رقم زراعی و باغی به کشور معرفی شده است.
وی افزود: حدود ۸۵ فناوری و دانش فنی در سال گذشته بدست آمده است و دنبال آن هستیم که این فناوریها هر چه زودتر وارد عرصه تولید شوند.
غلامرضا صالحی جوزانی ادامه داد: از تمام ظرفیتهای بخش خصوصی و کارگزاریهایی که میتوانند مدل کسب و کار بنویسند و تجاری سازی فناوری را تسهیل کنند با انعقاد تفاهم نامهها با آنها همکاری میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: فناوریها و دستاوردهای قبلی تات به نحوی بوده که قابل دفاع است و در امنیت غذایی کشور اثر بخش بوده است. الان مدعی هستیم که دستاوردهای قبلی محققان ما سالانه بالای دو میلیارد دلار اثر بخشی و صرفه جویی ارزی برای کشور داشته است.
غلامرضا صالحی جوزانی گفت: از ارقام زراعی و تولید تا بذرهای اولیه و نهال و همچنین تولید انواع فراوردههای بیولوژیک و ماشینهای کشاورزی و ... وارد عرصه تولید شده اند. مور دیگری که به دنبال آن هستیم این است که ضریب نفوذ دانش را در عرصه بخش کشاورزی بسیار افزایش دهیم و تلاش ما بر این است که پژوهشهای اثر بخشی انجام بدهیم تا چالشهای مهم کشاورزی را به شکل نقطه زنی مورد هدف قرار دهیم و همچنین از ظرفیتهای بخش خصوص نهایت استفاده را ببریم.
وی در خصوص تعداد همکاران پژوهشی و نحوه همکاری با آنها گفت: در حال حاضر حدود ۱۸۰۰ هیأت علمی متمرکز داریم و نزدیک به ۳۰۰۰ محقق غیر هیأت علمی و کارشناس داریم که در حال فعالیت در مراکز و موسسات تحقیقاتی ما هستند. حدود ۲۲ موسسه تحقیقاتی و ۳۴ مرکز تحقیقات استانی داریم. اما میدانیم که به آن اهدافی که در سند امنیت غذایی و برنامه هفتم توسعه دیده ایم باید حتما دست پیدا کنیم و در این خصوص از تمام ظرفیتهای ملی استفاده کنیم. در این خصوص ما تعداد زیادی دانشکده کشاورزی در کشور داریم و چند هزار هیأت علمی و دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی داریم. برای همین دنبال این هستیم که از ظرفیت محققان و پژوهشگران وزارت علوم به معنای واقعی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: از ظرفیتهای پسا دکتری و دانشجویان وزارت علوم باید به خوبی استفاده کنیم و برای آنها برنامه داریم. همچنین از ظرفیت بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان بخش خصوصی که حدود ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه کشاورزی فعال هستند باید نهایت استفاده را برد.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: ظرفیتهای بسیار خوبی در صندوق نوآوری شکوفایی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و ستادهای فناوری زیست فناوری و نانو ستادهای دیگر وجود دارد که میتوانند همکاریهای خوبی را با ما داشته باشند و تلاش ما این است که از همه ظرفیتها در برنامههای آتی خودمان استفاده کنیم و سرعت توسعه فناوری را در کشور ارتقا دهیم.
غلامرضا صالحی جوزانی در پایان خاطر نشان کرد: دربهای سازمان تحقیقات کشاورزی و موسسات تحقیقاتی و مراکز تحقیقاتی ما به روی تمام شرکتهای دانش بنیان و سایر پژوهشگران باز است و تلاش داریم تا بروکراسیهای اداری را کاهش دهیم و مسائل حقوقی را تا حدود زیادی رفع کنیم و بتوانیم به شکل تسهیل شده با شرکتها همکاریهای لازم را داشته باشیم و ظرفیتها را در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار دهیم و از همه مهمتر محققان ما با شرکتهای دانش بنیان هم افزایی داشته باشند و موازی کاری صورت نگیرد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید